A Film Expo blog azért jött létre elsősorban, hogy felvilágosítsa az embereket a régi, és új filmek terén, megoszló véleményekkel, különböző kritikákkal és saját szemszögekből levetített élményekkel,érzésekkel. Friss hírek, legújabb elemzések.

Hirdetés

Online látogatóink

            

Hirdetés

2011 összefoglalása (Top 3)

2012.01.03. 17:07 :: rqm`

Elsőként lássuk hát, 2011 filmes felhozatalának (a legjobb 3) termését. Természetesen ez csak egyéni vélemény alapján épült.

 

 



1. Drive

drive_gazt.png
Szerintem senkinek nem okozok különösebben nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy a '2011-es év filmje' címet a Drive érdemelte ki. Ryan Gosling zseniális színészi alakítása újfent színt vitt a már-már sablonos történetbe. A film, nézőkre gyakorolt hatásának eszköze: hogy nagyszerű módon kombinálja a filmes eszközöket (előadás,történet,fordulatosság,a történet előrehaladása), és ezt kialakítva a végeredmény tökéletes lett. A film minimalizmusa és redukáltsága teszi igazán magával ragadóvá. A főszereplő némasága, a film végére kulcsfontosságúvá vált, hiszen ő maga helyett, tettei beszélnek. Ez ad egy olyan leírást nekünk, amelyet saját világunkra tudunk formálni. Összefoglalva, a film méltán érdemelte ki az első helyet.

2. Warrior

warriorphoto1.jpg

Az év meglepetése véleményem szerint Gavin O'Connor Warriorja volt. Az emberi hiúságomnak és az elmúlt évek hasonló típusú bunyós filmjeinek köszönhetően, azt gondoltam, ismét egy sablonos történettel megáldott, silány verekedésekkel teletűzdelt filmet látunk. Ehelyett kaptunk egy komplett sportdrámát, olyan szintű színészi alakításokkal amelyeket 2011-ben nem sokat láthattunk. És ami még ritkább, ezek az alakítások képesek voltak az egyszerű laikusból is a legmélyebb érzelmeket kiváltani a megtekintés alatt. Az egyetlen kivetnivaló a filmben, hogy O'Connor atya több energiát is fektethetett volna az MMA jelenetek kidolgozásába, elvégre a film témája ez. Ezért is szorult a film a második helyre.

3. True Grit

600_true_grit.jpg

Lehet sokaknak meglepetést okozok, azzal a filmmel ami nálam kiérdemelte a 3. helyet, de próbálom megindokolni döntésemet. Ez az 1969-es John Wayne novellából készített filmjének Coen testvérek által újragondolt formája érzékiséggel és kellő szellemességgel. A szereplőgárda ebben a filmben is remekelt, ugyanúgy ahogy az előző kettőben is. Remélhetőleg betartják az ígéreteket miszerint a következő évben több '60-as években készült westernt is újra elővesznek. Szembetűnő, hogy nem teljesen Coen film, ám a párbeszédek alapján könnyen rájöhetünk kinek a keze alatt készült a mű. A történet fő szálának sablonosságát (tipikus bosszútörténet) annyiban megcsavarják, hogy a bosszúálló mindössze egy 14 éves lány, aki meglepően helytáll egy kegyetlen világban.

Íme tehát az én 2011-es listám, nem muszáj vele egyetérteni, viszont a nagy átlag véleménye hasonló.

Szólj hozzá!

Címkék: film expo 3 drive top 2011 warrior összefoglalás true grit

A bejegyzés trackback címe:

https://filmexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr173516690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása